sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Matkavalmisteluja 3 (kaikenlaista pientä)

Matkalle tarvitsee mukaan kaikenlaista enemmän ja vähemmän oleellista tavaraa. Lentolippujen varaamisen jälkeen tärkein asia oli passi. Myös junapassi oli tärkeysjärjestyksessä korkealla. Kaikenlaista muutakin on mennyt hankintaan ennen reissua.

Tarvitsin kännykän, jolla voin soittaa puheluita sekä Japanista Suomeen että Japanin sisällä. Tähän ei vanha GSM-verkkoinen Nokiani pysty (Japaniin tarvitaan vähintään 3G), joten päädyin hankkimaan Samsungin Galaxy Expressin. Olin alun perin harkinnut S3 miniä, mutta Gigantin myyjä sai minut vaihtamaan mallia. Ostin puhelimeni syyskuun puolivälissä, ja ollut siihen pääasiassa tyytyväinen. Akkuhan siitä kuolee paljon nopeammin kuin vanhasta puhelimesta ja sitä saa muistaa käynnistää uudestaan silloin tällöin ettei se sekoa, mutta on mukavaa päästä nettiin helposti ja missä vain. Lisäksi vanhaan verrattuna sillä saa huomattavasti parempia kuvia.


Ajattelin älypuhelimen lisäksi kuitenkin ottaa miniläppärini mukaan. Sellainen minulta löytyy onneksi jo ennestään. 10.1' Asukseni on noin kaksivuotias ja toimii silloin kuin sitä itseään huvittaa. Käyttöjärjestelmänä kun siinä on Windows 7 Starter.

Edellisillä matkoilla olen kuvannut pienellä Olympus-pokkarilla. En kuitenkaan ollut turhan tyytyväinen sillä saatuihin kuviin, joten päätin hankkia myös uuden kameran ennen reissuun lähtöä. Expert Expo sattui hyvin syyskuun loppuun, joten lähdin sieltä katsastamaan uutta kameraa. Valitsin itselleni taas Samsungin: malli on NX1000. Se on vaikuttanut tähän mennessä hyvältä valinnalta.

Tähän asti olen pärjännyt reissuillani pelkällä käteisellä. Japanissa ei hirveästi kortteja käytetä, eikä Visa Electron toimi käytännössä missään. Koska olen tällä kertaa täysin omatoimisesti liikenteessä, ajattelin luottokortin olevan järkevä hankinta kaiken varalta. Sen hankkiminen vaati hieman vaivannäköä: todistus opinnoista (pitää olla tarpeeksi opintopisteitä), hakemus, luottorajan miettiminen ja anominen... Kaikki kuitenkin sujui lopulta melko kätevästi. Nyt saimaannorpalla varustettu Visa asustaa lompakossani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti