tiistai 31. joulukuuta 2013

30.12.2013 ~sobaa ja tutustumista Kagoshimaan~

Maanantaiaamuna otin tuliaisia mukaan ja lähdin Ayan kanssa käymään Yoshitomeilla. Unohdin ottaa kameran mukaan, mutta saan varmaankin Ayalta tai Yoshielta kuvia myöhemmin. Ohjelmassa oli sobanuudeleiden valmistusta Yoshien siskon perheen takapihalla. Sinne oli kokoontunut myös muita tuttavia. Soban valmistus on kuulemma miesten hommia. Silti pääsin tekemään sitä alusta asti itsekin: ensin sekoitetaan kahdenlaisia jauhoja, joihin lisätään vähitellen vettä. Tämän jälkeen taikinasta tehdään kova, sileä pallo, joka kaulitaan ohueksi neliöksi ja leikataan sitten ohuiksi nuudeleiksi. Lounaaksi oli tietysti sobaa, joka maistui tosi hyvältä. Lisänä oli kaikenlaista muutakin, kuten mochia (taikinamainen, sitkeä riisikakku) ja teetä.

Iltapäivällä lähdin käymään Ayan kanssa hänen vanhempiensa luona. Noudimme sieltä hänen kaksi sukulaislastaan ja lähdimme Ayan, Ayan siskon ja lasten kanssa käymään sukuhaudalla. Japanissahan on vasemmanpuoleinen liikenne ja kadut ovat hyvin kapeita. Kapeilla kujilla ajettaessa tekee mieli laittaa silmät kiinni, kun ohitamme seinän tai pylvään suurin piirtein kahden sentin päästä. Se on kuulemma ihan okei... Haudoille tuodaan uudeksi vuodeksi kauniita kukka-asetelmia ja suitsukkeita.
Ajoimme myös satamaan, kohdalle jossa Sakurajima on kolmen kilometrin päässä. Sää oli selkeä, joten vuoren kuvaaminen oli mahdollista.
Illalla haimme Ayan vanhemmat ja menimme kahdeksan seitsemän hengen porukalla ravintolaan syömään yakinikua (paistettua lihaa). Kävimme myös tutustumassa Kagoshiman aseman viereiseen kauppakeskukseen, jossa oli paljon kaikkea pientä söpöä myyviä liikkeitä. Sain toistaiseksi hillittyä itseni eli en (vielä) ostanut sieltä mitään. Alennusmyynnit alkavat uuden vuoden jälkeen, joten kannattanee odottaa ainakin sinne asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti