keskiviikko 1. tammikuuta 2014

31.1.2013 ~kevyttä shoppailua ja temppelivierailu~

Nukuin tiistaina pitkään. Vietimme rennosti aikaa Ayan luona (sisko ja sukulaislapset olivat myös yötä) telkkaria katsellen. Kokosin "nanoblockeista" eli superpienistä legon näköisistä palikoista Kamakuran Daibutsun eli suuren Buddhan, kun Ayalla sattui sellainen olemaan kokoamattomana.
Päivällä lähdimme Kagoshiman keskustaan syömään ja shoppailemaan. Bongasin myös Marimekon liikkeen.
Marimekkoa vastapäätä on Chibo-niminen ravintola, josta saa esimerkiksi okonomiyakia ja yakisobaa. Söin paistettuja nuudeleita (eli yakisobaa) katkaravuilla.
Myös okonomiyaki näytti hyvältä.
Kiertelimme myös Yamakataya-tavaratalossa. Löysin sieltä jotain pientä. Alun perin meidän piti mennä myös keilaamaan, mutta lapsen olivat shoppailun, syömisen ja ihmispaljouden jälkeen niin väsyneitä, että päätimme palata kotiin lepäämään ennen iltaa.

Menimme viettämään perinteikästä uuden vuoden aattoiltaa Ayan vanhempien luokse. Matkalla sinne näimme pienellä peltotilkulla kissan. Fuu-chan juoksi karkuun, koska hän ei pidä kissoista.
Ohjelmassa oli ruokailua, bingoa, unoa (korttipeli) ja NHK:n (Japanin yleisradion) uuden vuoden neljän tunnin musiikkiohjelman seuraamista. Ruokana oli kaikenlaista hyvää, kuten sushia, sashimia ja vihanneksia. Jälkiruuaksi oli hedelmiä.
Musiikkiohjelmassa esiintyi myös lempiartistini T.M.Revolution (eli Nishikawa Takanori) Mizuki Nanan kanssa.
Ilta oli tosi mukava. Pystyin jopa huonolla japanillani juttelemaan kaikille. Lähdimme vielä illalla Ayan, Yoshien, Genin ja Shun kanssa temppelivierailulle. Olimme shintotemppelillä hyvissä ajoin, hieman yhdentoista jälkeen, jolloin siellä ei vielä ollut kovin paljon ihmisiä.
Puoli kahdentoista jälkeen jonoa oli jo pitkälti, ja kun lähdimme kolikon heittämisen ym. rituaalien jälkeen pois, jonoa oli useita satoja metrejä. Ostimme myyntikojusta karamellimansikan (oikea mansikka, jossa on karamellikuorrutus), joka maistui oikein hyvältä ja jopa oikealta mansikalta. Pääsin lopulta nukkumaan hieman yhden jälkeen.

Vähän myöhässä, mutta HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti