torstai 11. kesäkuuta 2015

10.6.2015 Junapäivä - matka Miyazakiin

Miyazakin kaupunki ei sitten liity Hayao Miyazakiin...

Edellisen illan bloggailu meni taas vähän myöhään, joten pääsin nukkumaan vasta puolilta öin. Laitoin kellon herättämään 5.50. Aamulla nouseminen oli tuskallista, mutta sain silti kasattua tavarat ja lähdettyä hotellilta ajoissa. Junan lähtöaika oli kello 7.15. Olisin ehkä lähtenyt mieluummin kahdeksan aikoihin, mutta siihen aikaan ei mennyt sopivia junia.


Junamatka Shin-Osakasta Kagoshimaan kesti neljä tuntia ja 18 minuuttia. Kagoshimassa vaihdoin pienempään ja hitaampaan junaan, koska Miyazakiin ei mene Shinkansen-rataa. Matka kesti vähän reilut kaksi tuntia. Reitti kiemurteli välillä pitkin rantaaviivaan niin, että toisella puolella vehreät vuoret nousivat lähes pystysuoraan ja toisella puolella oli merta. Välillä ohitimme kyliä ja kaupunkeja, ja välillä olimme keskellä metsää.

Haruko oli vanhempineen vastassa Miyazakin yllättävän pienellä asemalla. Toki se oli isompi ja eläväisempi kuin esimerkiksi Kouvolassa, mutta huomattavasti pienempi kuin Kagoshima Chuuou-eki. Satoi taas vettä. Osakassa ei lähtiessäni satanut. Ajoimme autolla Harukon (ja vanhempien) talolle. Sain käyttööni oman huoneen. Chillailin loppuillan, kävin muun muassa kuumassa kylvyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti