maanantai 8. kesäkuuta 2015

7.6.2015 Air Festa Hofu 2015 ja Shin-Yamaguchi

Sunnuntaiaamuna oli aikainen herätys. Kelloni oli soimassa viittä vaille kuusi, mutta jostain syystä heräsin jo kello 5.35. Menimme aamiaiselle seitsemältä ja siihen mennessä piti olla tavarat kasassa ja muuten valmiina. Jätimme isoimmat kantamukset hotellille säilytykseen ja lähdimme aseman viereen bussipysäkille, josta lähti busseja Houfun tukikohtaan (JASDF= Japan Air Self-Defence Force). Puoli kahdeksalta jono oli sadan metrin luokkaa. Jouduimme siis odottamaan ennen kuin pääsimme bussin kyytiin.

Matka tukikohtaan kesti parikymmentä minuuttia. Olimme paikalla hieman kahdeksan jälkeen, itse ohjelma alkoi yhdeksältä. Kentällä oli esillä ilmavoimien kalustoa, muun muassa 60-vuotisjuhlalentokone.

Avausseremonian jälkeen oli vuorossa marssiesitys, jossa Gen löi rumpua taustalla (pienempää). Se kesti kymmenen minuuttia, ja sisälsi vaikeilta vaikuttaneita muodostelmia. Vähän kuin jäykkää tanssia.

Päivän aikana ilmassa lenteli myös kaikenlaisia koneita: juhlakone kavereineen, helikoptereita, yliäänikone sekä JASDF:lta että USA:sta, ja lopuksi kuusi Blue Impulse -taitolentokonetta. Niiden esitys oli erityisen hieno. Youtubesta löytyy varmaan videoitakin.

Lounaaksi söimme kojuissa myytäviä ruokia. Yuuichi haki meille muun muassa sushia, yakisobaa, takoyakia ja yakitoria.

Gen pääsi hengaaman kanssamme joksikin aikaa ennen toista marssiesitystä. Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa. Genin kanssa on "helppo" puhua japania, tajuamme toisiamme paremmin toisin kuin esimerkiksi silloin kun puhun Yuuichin kanssa.

Toisessa marssiesityksessä sotilailla (tai mitä ikinä ovatkaan) ei ollut päällystakkia. Esitys taisi olla muuten samanlainen.
Lähdimme bussille kahden jälkeen. Bussijonossa oli populaa enemmän kuin aamulla. Saavuimme jonoon puoli kolmen aikaan jä pääsimme bussiin noin neljältä. Siis puolitoistatuntia jonossa. Disneylandinkin jonot kalpenevat. Ennen Shin-Yamaguchiin menoa piti vielä käydä hakemassa tavarat hotellilta. Yoshitomit eivät lopulta ehtineet varaamaansa Shinkansen-junaan, vaan joutuivat menemään seuraavalla. Erosimme Shin-Yamaguchin asemalla, josta suuntasin Toyoko Inn -ketjun hotellille.

Tällä kertaa (kuten edelliselläkin reissulla) huone oli siisti ja sopivasti varusteltu. Ehdin kyllä rytätä sängyn peiton ennen kuvan ottamista.


Saatuani tavarat huoneeseen lähdin alakerran aulaan ilmaiselle iltaruualle (curryriisiä). Se oli kyllä aika tulista minun makuuni, mutta muuten hyvää.
Lähdin vielä käymään uudestaan asemalla varaamassa paikan seuraavan aamun Osakaan menevään Shinkanseniin. Kävin myös pienellä kävelyllä lähiympäristössä, alla kuvia matkan varrelta.











Huomenna Osakaan ja Kiotoon.

1 kommentti:

  1. Kiitos jo tässä vaiheessa kirjoittelustasi, näitä on mukava lukea. Shin-Yamaguchin lähellä olisi Japanin suurin (ja Aasian toiseksi suurin?) kalkkikiviluola, Akiyoshido. http://www.japan-guide.com/e/e6130.html
    Terkkuja Hirolle, jos tärmäät häneen Oosakassa.

    VastaaPoista