tiistai 2. kesäkuuta 2015

2.6.2015 Naritan ja Hanedan kautta Kagoshimaan


Kone pääsi lähtemään aikataulussa ja oli Naritan kentällä vähän ennen yhdeksää. Kone oli aivan täynnä. Istuin economy-luokan ensimmäisessä rivissä, joten minulla oli hyvin jalkatilaa, vaikka istuinkin keskellä riviä. Nukuttua en saanut kovin paljoa, tai ainakin se oli hyvin katkonaista, kun en voinut nojata päätäni seinään. Lentokoneessa oli päivällisenä muun muassa currya merenelävistä riisillä ja aamiaiseksi lämpimiä kinkkuvoileipiä. Aamiainen oli ihan hyvä, mutta jotenkin sitä oli vaikea syödä, kun sisäinen kelloni näytti kello yhtä yöllä.

Naritan kentällä maahantuloselvitykset sujuivat nopeasti ja sain molemmat matkalaukkunikin mukaan. Ne siirtyivät bussipysäkille kivuttomasti matkatavarakärryllä.

Bussimatka Hanedan kentälle terminaaliin 1 kesti noin tunnin ja vartin. Bussissa ei ollut kuin muutamia matkustajia, joista suurin osa jäi pois terminaalissa 2 (jolla pysähdyttiin ensin). Yritin kuvata bussin ikkunasta, mutta kuvista ei tullut kovinkaan hyviä.


Olin Hanedan kentällä kaksi ja puoli tuntia ennen koneen lähtöä. Löysin pienen etsimisen jälkeen check-in -pisteen ja sain jätettyä siihen matkalaukut. Turvatarkastuksessakaan ei ollut ongelmia. Istuskelin lähtöportin edessä loppuajan ja käytin hyväkseni lentokentän ilmaista nettiä muun muassa soittamalla skype-videopuhelun vanhemmilleni. Kello oli silloin Suomessa vähän yli kuuden. Katselin myös ikkunasta kentällä pörrääviä koneita.
Myös lento Kagoshimaan lähti ajallaan ja laskeutui muutamaa minuuttia vaille kolme iltapäivällä Japanin aikaa.
Aya tuli noutamaan minut autolla sateiselta lentokentältä. Sadekausi eli tsuyu alkoi kuulemma juuri tänään. Kosteusprosentti on varmaankin kahdeksankympin luokkaa. Ajoimme Yoshitomeille ja hengasimme yhdessä loppuillan. Söimme omuraisua (munakasta ja ketsuppiriisiä) ja hambaakuja (jotain lihapullan ja -pihvin välillä). Annoin myös jo muutaman tuliaisen (omiyage). Yoshitomien Wi-Fi helpottaa mukavasti elämää, viimeksi sinnittelin piuhan kanssa. Välillä sataa vähän enemmän ja välillä vähemmän, mutta se tuskin taukoaa kovin pitkäksi aikaa. Huomenna mennään varmaan shoppailemaan. Saa nähdä, kuinka vaikeaa on nousta huomenna sängystä.

1 kommentti: