keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

3.6.2015 Kagoshiman kaupunginsairaala ja runsaasti sadetta

En ole päätynyt hoidettavaksi. :)

Aamusta lähtien on satanut, ja päivällä tuli vettä reilusti (jopa rankemmin kuin Suomessa ukkosmyrkyjen aikana). Kävin aamulla pienellä kävelyllä lähikaduilla sateenvarjon kanssa Yoshien saappaat jalassa. Näin muun muassa Takerun koulun (shougakkou = alakoulu).

Puolilta päivin lähdimme Yoshien ja Masayon (Yoshien sisko) kanssa lunastamaan minulle junapassin. Siihen sai vapaasti päättää aloituspäivän (no kuukauden sisällä), joten laitoin päiväksi lauantain 6.6. Lähdemme silloin Yoshitomien kanssa katsomaan Geniä Yamaguchin prefektuurin Hofuun, jossa pidetään sunnuntaina lentonäytös.
Näkymä Masayon etupihalta
Kävimme pikaisesti syömässä lounasta Mäkkärissä. En yleensä ole innostunut kyseisen paikan ruoista, mutta tonkatsuburgeri oli ihan hyvä. Niitä ei Suomesta saa.

Pääsin vierailemaan Yuuichin työpaikalla aivan tuoreessa Kagoshiman kaupungin sairaalassa (Kagoshima shiritsu byouin). Yuuichilla on ollut nyt inhimillisempiä työaikoja kuin viime reissuni aikaan. Tapasin myös Yuuichin työkavereita ja pääsin käymään lääkäritasoisessa ambulanssissa, joka lähti pian hälytysajoon. Kiersimme ympäri sairaalan päivystysosastoa.




Kävimme iltapäivällä Kagoshiman päärautatieaseman (Kagoshima chuuou-eki) viereisessä Amyu Plaza -kauppakeskuksessa, jossa on paljon pieniä liikkeitä. Ostin muutaman korun: turkoosikivisen kaulakorun, pienen perhoskoristeisen rannekorun ja Frozen-leffan Elsa-aiheisen kellon. Löysin myös Uniqlolta söpön Pikku Myy -t-paidan.

Sade päätti vihdoin tauota viiden aikoihin. Palasimme kotiin ja laitoimme Yoshien kanssa currya iltaa varten. Aya tuli puoli kahdeksan aikaan käymään työpäivän jälkeen. Myös Unokin perhe tuli viettämään iltaa, söimme yhdessä currya. Jälkiruoaksi oli hedelmiä. Mansikkakausi on kuulemma jo loppumassa, paras sato saadaan huhti-toukokuussa.
Unokit lähtivät kotiin vasta vähän ennen puoltayötä. Aamulla pitää herätä aikaisin, koska pääsen käymään Shuun koululla.

1 kommentti: