torstai 2. tammikuuta 2014

1.1.2014 ~osechi ja onsen~

Kagoshima-viikon puolivälissä ollaan. Aika on mennyt tosi nopeasti. Keskiviikkoaamuna menimme taas Ayan vanhempien luokse (syömään). Uutena vuotena ilmeisesti vain syödään ja nukutaan kolmen päivän ajan. Osechi on uuden vuoden päivänä syötävä kokoelma erilaisia ruokalajeja, joilla on tietyt merkitykset.

Ayan vanhempien hyvästelemisen jälkeen lähdimme Ayan ja Ayan siskon Nahon kanssa käymään Ibusukissa. Matka kesti autolla tunnin verran. Rantaviivaa seurailevalla tiellä pystyi ajamaan vain viittäkymppiä. Sää oli muuten hyvä, mutta näkyvyys vuorille oli usvan takia huono. Lahden toisella puolen olevaa maata ei juurikaan näkynyt. Ibusukissa kävimme "hiekkakylvyssä" ja onsenissa (eli kuumassa lähteessä). Hiekkakylpy tarkoittaa kuumaan hiekkaan hautaamista noin kymmeneksi minuutiksi yukata päällä. Hiekka tuntui aika painavalta, mutta muuten oli ihan mukavaa. Viihdyin hiekassa viitisentoista minuuttia.
Hiekkakylvyn jälkeen menimme viereiseen onseniin. Se oli vähän kylpyläntapainen. Vesi oli suolaista ja kuumaa, tulihan se sentään luonnonlähteestä. Kävin kuuman kylvyn välissä kylmäaltaassa. Japanilaiset ystäväni kauhistelivat vieressä, he pystyivät kastelemaan vain varpaitaan, kun minä kastauduin kaulaan asti. Kylpylän puolella ei saanut ottaa kuvia, mutta ei se olisi ollutkaan kovin kätevää. Haluan samanlaisen altaan kotiin, kuumassa vedessä on mukavaa liottaa itseään. Hiekkakylpylä oli aivan meren rannalla.
Paluumatkalla Ibusukista Kagoshimaan kävimme syömässä valkoisia nuudeleita, ja vierailimme myös Ikeda-järvellä, jossa asuu Isshii-niminen monsteri.
Matkalla näin myös kauniin Kaimondake-vuoren. Sen korkeus on vähän alle kilometrin.
Illalla muutin loppuviikoksi Ayan luota Yoshitomeille. Tapasin Yuichin vanhemmat ja Yoshien äidin ja söimme yhdessä illallista. Pääsin nukkumaan oikealle futonille tatamihuoneeseen. Huoneessa on kyllä aika viileää, mutta onneksi peitto on paksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti