maanantai 6. tammikuuta 2014

5.1.2014 ~Shinkansen Sakura ja Nanban Animate~

Heräsin sunnuntaina seitsemältä ja pakkasin loput tavarat laukkuihin. Aya ja Naho tulivat hakemaan ja lähdimme autolla Kagoshima-chuon asemalle. Myös Yoshie, Gen ja Shu tulivat saattamaan minua. Yuichikin olisi varmasti tullut, mutta hän oli töissä. Olin laiturilla hyvissä ajoin odottamassa junaa. En varannut paikkaa etukäteen, vaan menin laiturille jonottamaan paikkaa ei-varatusta vaunusta. Nopeat syövät siis hitaat. Juna oli Shinkansen Sakura 550, joka lähti Kagoshimasta kello 9.43. Kagoshimassa junaan nousseet saivat kaikki istumapaikan, niitä jäi vielä muutamia vapaaksikin.
Matka Shinkansenilla Kagoshimasta Shin-Osakan asemalle kestää noin neljä tuntia. Matkan varrella on paljon tunneleita, varsinkin Kagoshiman ja Kumamoton välillä. Kumamoton jälkeen ihmisiä joutui jo seisomaan käytävällä. Taisin valita aika ruuhkaisen matkustuspäivän.
En tälläkään kertaa tajunnut (kuten en tajunnut matkustaessani toiseen suuntaan), missä vaiheessa siirryimme Kyushun saarelta Honshulle. Ilmeisesti se oli taas jokin pitkä tunneli, joka kulkee salmen ali. Juna saapui Shin-Osakaan noin kymmentä vaille kaksi iltapäivällä.

Asemalla liikkui hyvin paljon joka suuntaan liikkuvia ihmisiä. Matkalaukku ja muut kassit painoivat, joten niitä oli ärsyttävä raahata. Onneksi hotellini Toyoko Inn Shin-Osaka-eki Higashi-guchi ei ollut kovin kaukana. Matkalla sinne pysähdyin hetkeksi kaivamaan karttaa varmistaakseni, että olin menossa oikeaan suuntaan, tuli pihaa lakaissut rouva kysymään, voisiko auttaa. Ihmiset ovat ihanan avuliaita, mutta osakalaisten puhuma murre (osaka-ben) on kyllä ihan eri kieli kuin japani.

Olin hotellilla jo hieman kahden jälkeen. Olin laittanut varaukseeni arvioiduksi check-in ajaksi klo 17, joten olin vähän liian aikaisin paikalla. Sain kuitenkin saman tien tehtyä, ja liityin Toyoko-inn -ketjun jäseneksikin, ja sain avaimen huoneeseeni kolmelta. Hotellihuoneeni on neljännessä kerroksessa oleva siisti pieni kolo, sänky (joka on kyllä mukavan leveä), vie oleskelutilasta reilusti yli puolet.
Huoneessa on kaikkea tarpeellista, kuten pieni jääkaappi (ei minibaari) sekä langallinen että langaton nettiyhteys.

En viitsinyt koko iltaa istuskella huoneessani, joten ajattelin lähteä metrolla Nanbaan ja etsiä sieltä Animaten myymälän. Asemalle ja Nanbaan löysin helposti (metromatka kesti vajaan vartin), mutta minulla oli käytössäni niin surkea kartta, etten sen avulla ollut löytää oikeaan paikkaan. Lopulta törmäsin liikkeeseen lähes sattumalta. Ensimmäinen kerros on mangaa ja CD-levyjä, toinen kerros on täynnä krääsää. Kolmessa ylemmässä kerroksessa oli jotain epäoleellista, muun muassa videopeleihin ja animeihin liittyviä pelikortteja (vähän vastaavia kuin pokemonkortit).
Illalla kävin lämpimässä kylvyssä omassa pienessä kylpyhuoneessani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti