perjantai 17. tammikuuta 2014

16.1.2014 ~temppeliin, taivaalle ja Tokionlahden rannalle~

Eli päivä Asakusassa, Tokyo Skytreessä ja Odaibassa.

Heräsin aamulla aikaisin ja lähdin tapani mukaan aamiaiselle Jonathan'sille. Taas oli japanilaisen aamiaisen vuoro. Sitten Yamanotella Uenoon (noin 20 minuuttia) ja vaihto Uenossa Tokyo Metron Ginza-linjalle, jolla parin aseman päähän Tawaramachiin. Olisin voinut mennä seuraavalle asemalle Asakusaan, mutta olen parilla edellisellä reissulla yöpynyt Asakusassa ja asema oli entuudestaan tuttu. Lisäksi on mukavaa kävellä ja katsella maisemia.

Kello oli vähän yli yhdeksän aamulla. Kävelin ensin vähän sivummalle Kappabashi-nimiselle ostoskadulle, jonka liikkeissä myydään kaikenlaista keittiö- ja ravintolatavaraa astioista ja kattiloista näyteikkunoiden muoviruokaan. Liikkeet olivat kuitenkin vielä kiinni, joten päätin palata myöhemmin uudestaan. Suuntasin siis kulkuni Asakusan temppelialueelle, jossa oli ajankohdan takia aika kohtuullisesti turisteja (pääosa oli joko koululaisia tai aasialaisia, myöhemmin ohi kulkiessani turisteja oli paljon enemmän). Tokyo Skytreekin näkyi kävelymatkalla.
Temppelialue alkaa Kaminarimon-portista, jonka jälkeen alkaa Nakamisen ostoskatu.
Nakamisella on paljon pieniä turistiroinaa ja herkkuja myyviä kojuja. Nakamise päättyy toiseen porttiin, josta alkaa varsinainen temppelialue.
Alueelta löytyy myös pagoda, ja itse temppelin nimi on Sensoji. Temppelin sisällähän ei olisi saanut kuvata, mutta huomasin syrjässä olevan kieltolapun vasta poistuessani...
Ostin Nakamiselta itselleni yukatan (mustan, jossa vaaleanpunaisia kirsikankukkia). Lähdin sitten takaisin Kappabashille, jossa kiertelin liikkeitä ja katselin mielenkiintoisia keittiötarvikkeita. Aikani kierreltyäni lähdin kohti Tokyo Skytreetä, näköalatornia, joka valmistui vasta edellisen reissuni jälkeen. En ollut siis aiemmin päässyt käymään siellä. Matkaa Kappabashilta Skytreelle oli noin pari kilometriä, ja koska en jaksanut ruveta säätämään metrojen ja junien kanssa, päätin kävellä sinne. Sääkin oli aurinkoinen ja lämpötila ehkä seitsemän astetta plussalla.

Kävelymatkalla 634 metrin korkeuteen ulottuva torni näkyi lähes koko ajan. Matka kulki muun muassa Sumida-joen yli.
Perille löysin suhteellisen helposti, tarvitsi vain kävellä tornia kohti. Pysähdyin aina välillä kuvailemaan sitä.
Saavuttuani Skytreelle menin ensimmäiseksi syömään lounasta Muumitalokahvilaan Solamachin ensimmäiseen kerrokseen. Koska kello oli yli kaksitoista, paikkaan oli jonkin verran jonoa, mutta olin silti päättänyt mennä. Ravintolassa oli paljon lapsiperheitä.
Ruoka ei ollut kovin erikoista, mutta oli se silti hyvää. Pääsin ruokailemaan Niiskuneidin kanssa.
Ilma oli sen verran tyyni, että näköalatasanteet olivat yleisölle auki. Lipunmyynti oli neljännessä kerroksessa, josta ostin 2000 jenin lipun 350 metrin korkeudelle olevalle tasanteelle. Sieltä ylhäältä olisi voinut toisen, 1000 jenin, lipun 450 metrin tasanteelle, mutta itse tyydyin tällä kertaa vain alempaan, joka sekin on korkeammalla kuin Shinjukun Tochou tai Tokyo Tower. Ylös oli menossa aika paljon ihmisiä, mutta jono liikkui sujuvasti eteenpäin.

Ylhäältä oli tietysti hienot maisemat, joskin hirveän kauas ei nähnyt usvan takia ja aurinko paistoi juuri oleellisimmasta tarkkailusuunnasta (Shinjuku, Odaiba, Ikebukuro...) eli se häikäisi aika pahasti. Näin talvella aurinko vielä paistaa suhteellisen matalalta jopa Japanissa. Kirkkaalla säällä näkyisi Fujisan, mutta tällä kertaa ei. Kuvia taivaalta käsin. 
Skytreeltä lähdin Asakusa-linjan metrolla Shimbashiin, josta vaihdoin Yurikamome-linjan junaan (monorailiin) kohti Odaiban (teko)saarta. Juna kulkee muun muassa Rainbow Bridge -siltaa pitkin. Taas yksi lempikuvausaiheitani Tokiossa Odaiban "pallotalon" eli FujiTV:n rakennuksen lisäksi.
Jäin pois asemalla U-07 Daiba. Asema on aivan Nikko-hotellin, FujiTV:n ja AquaCity-kauppakeskuksen vieressä. Päätin ensin hieman kuvailla paikkoja, käydä pienellä kävelyllä pitkin rantaa ja lopuksi pistäytyä kauppakeskuksessa. Kuvia reittini varrelta.
Ennen poislähtöäni Odaibasta kuvailin vielä laskevaa aurinkoa ja siltaa iltavalaistuksessa.
Odaibasta Yurikamomella takaisin Shimbashiin, josta Yamanotella Ikebukuroon. Ja illalla arvatenkin taas kylpyyn, joka oli tällä kertaa melkein liiankin kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti