torstai 16. tammikuuta 2014

13.1.2014 ~Seijin no hi~

Maanantaille sattui kansallinen vapaapäivä, joskin se on vapaa vain koululaisille ja virkamiehille, kaupoille se on parhaimpia myyntipäiviä eli ne ovat auki normaalisti. Lähdin taas yhdeksän aikaan aamiaiselle Jonathan'sille. Söin tällä kertaa japanilaistyylisen aamiaisen, johon kuului riisiä, misokeittoa, paistettu lohipala ja kananmuna, hieman japanilaista vihannespikkelssiä sekä jotain tuntematonta myös pikkelssiä muistuttavaa settiä, jossa oli seassa papuja. Muuta en siitä tunnistanut, mutta söin kuitenkin. Edessä oli taas shoppailupäivä, tällä kertaa Ikebukuron lisäksi Shibuyassa.

Tammikuun toisena maanantaina vietettävänä "aikuistumisen päivänä" (seijin no hi) nuoret naiset pukeutuvat upeisiin kimonoihin ja muun muassa vierailevat pyhätöissä. Nuorilla miehillä on puku, vaikka tuskin kukaan heitä estää pukeutumasta (miesten) kimonoon. Juhlia saavat kaikki 20-vuotiaat (tämä vuonna juhlivat 1.4.2013-31.3.2014 syntyneet, eli osa on vielä 19) eli täysi-ikäisyyden saavuttaneet. Nuorilla miehillä kuulemma menee juhlinta vähän överiksi, kun juovat (laillisesti ensimmäistä kertaa) itsensä kunnon känniin ja alkavat tappelemaan (normiviikonloppu Suomessa...?).

Lähdin aamiaisen jälkeen Ikebukuroon shoppailemaan. Muistin päivän erikoisuuden, kun ensimmäinen kimonopukuinen tyttö käveli kadulla vastaan. En siinä kehdannut käydä kuvailemaan. Jo Ikebukuron kaduilla tuli varmaan kymmenisen juhlapukuista tyttöä vastaan. Aloitin kiertelyni Ikebukuron Animatelta, joka oli muuttanut uuteen paikkaan sitten viime reissun. Edellisenä päivänä näin sen ison kyltin erään rakennuksen katolla ja ajattelin: oliko se muka tuolla, ei varmasti...? Vanhassa paikassa olikin Olemme muuttaneet -kyltti (vanha paikka keskittyy nykyään cosplayhin ja siellä on myös Animate-kahvila). Kävin myös K-booksilla ja Mandarakella, jotka molemmat myyvät animeen, mangaan ja videopeleihin (mangatyylisiin) liittyvää tavaraa: K-booksilta löytyy kaikenlaista CD-levyistä figuureihin, kun taas tämä Mandarake, jossa kävin on keskittynyt mangaan ja doujinsheihin. Minun ei pitänyt ostaa montaa mangaa, mutta illalla huomasin niitä kertyneen tusinan verran päivän aikana...

Animeliikkeiden lisäksi kävin myös yhdessä vaateliikkeessä, axes femmessä, joka myy ihania vaatteita ja johon tutustuin Kagoshiman Aeonissa. Heitin taas välillä ostoksen kämpälle ja lähdin Yamanote-linjan junalla kohti Shibuyaa. Kello oli noin kaksi iltapäivällä. Junassa ajattelin kuitenkin tehdä pienen poikkeaman reittiini ja käydä seijin no hin takia Harajukun/Yoyogin Meiji-pyhätöllä. Jo Harajukun asemalla näkyi reilusti kimonoja ja niitä tuli pyhätölle kävellessä vastaan useita. Ihmisiä oli muutenkin reilusti liikkeellä. 
Meiji jingulle johtavan tien varrelle oli pystytetty jääpatsasnäyttely. Ne sulivat pikku hiljaa, koska lämpötila oli plussan puolella noin viisi astetta.
Meiji jingun pihalla oli paljon porukkaa, niin juhlijoita ostamassa ennustuksia ja rukoilemassa, kuin turisteja kameroineen.
Muutamat tytöistä päätyivät poseeraamaan tuntemattomienkin ihmisten kameroille. Ylemmän kuvan tyttö sai poseerata varmaan kymmenisen minuuttia, että kaikki saivat kuvata. Ei näyttänyt häiritsevän.
Takaisintulomatkalla asemalle pistäydyin erään rakennuksen pihassa (rakennuksessa toimii muun muassa Yoyogi-puiston matkamuistomyymälä, liekö siellä jokin näyttelytilakin, ja sieltä voi ilmeisesti varata ajan häille Meiji jinguun). Siellä oli myynnissä ulkokojuissa kaikenlaista pientä syötävää, ja ostin yakisobanuudeleita. Pääsin lopulta takaisin Harajukun asemalle ja jatkoin matkaani kohti Shibuyaa.

Ensin ajattelin, etten jaksaisi ottaa kuvia, mutta napsin muutaman kuvan Hachikosta ja suuresta risteyksestä Shibuyan aseman edustalla. Hachiko on siis tunnettu koirapatsas, joka on hyvin yleinen tapaamispaikka. Kyseinen patsas ei ole kovin suuri, koira on suurin piirtein oikeaa kokoa.
Liikkeellä oli Shibuyalle ominaiseen tapaan paljon ihmisiä, ja iltaa kohden väkimäärä vain kasvoi. Kävin myös pyörähtämässä 109-ostoskeskuksessa, jossa on lähes pelkästään nuorille naisille tarkoitettuja vaatteita.
Kuljeskelin lisäksi hieman siellä sun täällä, päädyin muun muassa Book off:lle (myy käytettyjä kirjoja, mangaa, CD- ja DVD-levyjä, pelejä...), Shibuyan Animatelle (joka on huomattavasti pienempi kuin honten Ikebukuro) ja Mandarakelle. Palattuani Ikebukuroon kävin syömässä omuraisua Parco-tavaratalon yläkerrassa. Miksi muistan ruokien kuvaamisen aina sen jälkeen, kun olen jo syönyt...?

Illalla pääsin taas ihanaan kylpyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti