sunnuntai 5. tammikuuta 2014

3.1.2014 ~kaimono ja kimono~

Perjantaina satoi puolesta päivästä lähtien. Aamupäivällä kävin taas Ayan kanssa shoppailemassa (kaimono), tällä kertaa "vain" pari tuntia. Löysin lisää vaatteita ja ostin kahdet sievät korkokengät (mustat, tietenkin). Tavaratalot avautuvat Japanissa yleensä kymmeneltä ja menevät kiinni kahdeksalta. Jotkut pienet liikkeet menevät aikaisemmin kiinni. Alennusmyynnit alkoivat vuodenvaihteen jälkeen, joten liikkeellä on aika paljon ihmisiä.

Yhden jälkeen Unokit tulivat käymään ja viipyivät myöhään iltaan saakka. Illalla myös serkut naapurista tulivat vierailulle, joten ainakin silloin talo oli täynnä porukkaa. Pojat katselivat pari toimintaelokuvaa, eivätkä juurikaan (Geniä lukuunottamatta) osallistuneet keskusteluun. Minusta tuntuu, että minun on helpompi ymmärtää japania kuin japanilaisten puhumaa englantia. Tai sitten aina kun kieli vaihtuu, siihen tottuminen vie oman aikansa. Pääasiassa olen kyllä tullut ymmärretyksi (ainakin luulen niin), olen sitten puhunut kumpaa tahansa. Saa nähdä, osaanko puhua suomea normaalisti kun palaan...

Tammikuun toisena päivänä oli syntymäpäiväni. Vietimme sitä tänään (3. päivä), Aya oli hankkinut kakkujakin. Juhla tuli ihan yllätyksenä, en ajatellut, että olisimme sen kummemmin juhlineet. Kakkuja oli kaksi: toinen suklaata ja toinen mansikka-kerma. Ne olivat niin söpöjä, ettei niitä tehnyt mieli tuhota, mutta pian ne olivat jo syöty.
Ilta oli ihana. Kesken kaiken Hitomi soitti puhelun ystävälleen ja pian lähdin Hitomin kanssa käymään tämän luona. Siellä sain päälleni oikean kimonon, joka oli oikein kaunis. Tulin se päälläni takaisin Yoshitomeille ja kaikki räpsivät hirveästi kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti