perjantai 3. tammikuuta 2014

2.1.2014 ~mochizuki ja izakaya~

Torstaina lähdimme aamiaisen jälkeen Ayan ja Genin kanssa katsomaan mochin valmistusta eli mochizukia erään mäen huipulla olevan hotellin pihalle. Ihmiset, pääasiassa lapset, saivat vuorollaan kokeilla riisin nuijimista. Mochi valmistetaan siis keitetystä riisistä (ja vedestä) nuijimalla sitä niin kauan, että se muuttuu sitkeäksi palloksi. Mäen laelta oli hyvä näköala Kagoshiman kaupunkiin ja (jos sää olisi ollut vähemmän utuinen) Sakurajimalle.
Nuijaa pääsivät käsittelemään pienetkin lapset, joukossa oli jopa parivuotiaan näköisiä. Pojat uskalsivat nuijia hieman tyttöjä ronskimmin.
Mochista voi tehdä kaikenlaista. Perinteisin versio on pelkkä pieni pallo, mutta suosittua on myös laittaa sisään esimerkiksi paputahnaa eli ankoa.

Hotelli järjesti myös paljon muutakin ohjelmaa, kuten kalligrafiaa. Kun olimme lähdössä pois, paikalle tuli hienosti pukeutuneita ihmisiä, joten epäilimme, että alkamassa oli häävastaanotto.

Iltapäivällä oli vuorossa shoppailua ja karaokea. Vuokrasimme kuudelle hengelle karaokeboksin kahdeksi tunniksi. Minä, Gen ja Shu olisimme viihtyneet siellä kauemminkin, mutta piti ehtiä myös kierrellä kaupoissa. Kiertelimme Kagoshiman keskustassa usean tunnin ajan. Löysin muutamia kivoja vaatteita sekä paperitavaraa ja kyniä. Kävimme myös Kagoshiman Animatella (animeen liittyvää tavaraa myyvä liike), joka on hyvin pikkuinen verrattuna vastaaviin Tokion Ikebukurossa tai Akihabarassa.

Illalla menimme izakaya-ravintolaan, joka on vähän pubin tapainen ruokapaikka. Ideana on viettää aikaa yhdessä ja syödä hyvin, ei niinkään juoda. Ruoka oli hyvää, tilasimme monia erilaisia pieniä annoksia yhdessä jaettaviksi. Jälkiruokani tosin söin kokonaan itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti